Известие

Collapse
No announcement yet.

странно тракане при алфа 145 JTD Помощ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• странно тракане при алфа 145 JTD Помощ

Първо почна да трака се 1 няква пластмаса отидох при 1 маистор и сменихме демпферна шаиба на колянов вал(дет минава пистовия ремък през нея)смени и маслото.А пистовия ремак като се движи и подскача леко не варви гладко по шаибите .1-вото тракане се опраи обаче почна друго тракане и като върта волана се оправя а по някои път се усилва и като давам газ ремака маиче се опъва и не трака.Ходих пак при тоя и като ми махне пистовия ремък няма тракане кат го сложи пак почва.1-во мислеше че е външна обтяжна ролка,после говорил с некав колега и ми гледа алтернатора(слага неква тел в ротора на алтернатора и гледаше шаибата на алтернатора дали се върти наляво и надясно - върти се и на 2-те страни наи много с 1/2 оборот и спира)и ми вика или е алтернатора или е шаибата на климатика.Ако знаете кажете колко пари струват шаибите на климатика и на алтернатора и дали е тва проблема или некоя друга шаиба щот не сам сигурен че маистора разбира много?

По-вероятно е от компресора на климатика,често се случва при тези коли.Нормално е ремъка да ти подскача нагоре надолу при работеща кола.Пробвай да сложиш ремък за без климатик и ако изчезне тракането се ОК
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
    X